Forfatterstund med Máret Ánne Sara

Publisert: 17.11.2015

Herved inviterer vi våre elever til en forfatter stund med Máret Ánne Sara. Mandag 23. november kommer hun til Samisk videregående skole og reindriftsskole for å gi elevene en  presentasjon av  Ilmmiid gaskkas/Mellom verdener, sammen med et utvalg av sin billedkunst.

Boka kom ut i 2013 og er blitt omtalt som en fantasyroman for ungdom som bygger på stoff fra samisk myteverden.  Året etter ble hun nominert til Nordisk Råds Barne- og ungdomslitteraturpris for
den. Den er skrevet på nordsamisk og oversatt til norsk av forfatteren selv. Oppfølgeren Doaresbealde doali ble utgitt i 2014.

Tradisjon og nåtid
I møte med henne får vi vite hva som inspirerer henne til å skrive og lage bilder.
Billedkunsten tar opp aktuelle temaer i tiden og henter uttrykk fra samiske tradisjonelle symboler.  I en kunstutstilling om klima og miljøvern ble et av hennes bilder sensurert.

Mer litteratur for ungdom å samisk
Det gis ut for lite bøker på samisk for ungdom. Foredraget som er finansiert gjennom midler fra Fritt ord, er et samarbeidprosjekt mellom bibliotekene og videregående skolebibliotek i Kautokeino, Karasjok og Porsanger. Vi ønsker  å få vist frem noe av det som skapes. Máret Ánne Saras stemme er et etterlengtet og viktig bidrag til å løfte samisk barne- og ungdomslitteratur inn i nåtiden.

STED: Sámi joatkkaskuvla ja boazodoalloskuvla, gymsalen.

TID: mandag 23. november kl. 12.30 – 14.10

www.maretannesara.com