Hva vil det si å være vertsfamilie?

Som vertsfamilie blir du/dere en viktig del av ungdommen, da det betyr så mye med et tak over hodet mens man er elev på Samisk videregående skole og reindriftsskole. 

Du som vertsfamilie vil få en ungdom mellom 16-18 år som bor hos deg/dere som går på skole hos oss. Skolen betaler deg/dere for å være vertsfamilie, men dere kan selv velge at eleven skal betale husleie. 

Å være vertsfamilie betyr at du får en ungdom mellom 15-18 år fra en annen kommune eller et annet fylke hjem til deg/dere. Det er opp til vertsfamilien om de ønsker å leie ut et rom, en leilighet eller en hybel til eleven som kommer. 

Det er svært givende å være vertsfamilie for alle medlemmer av familien din. Dere vil få en ekstra person å ta vare på, og hverdagslivet vil få ny energi i hverdagen. Dette er en periode du alltid kommer til å huske, og vertseleven vil alltid huske deg og familien din, og tiden dere tilbrakte sammen. Det vil også være en ekstra trygghet for familien til vertseleven at de har en familie som er tilstede for eleven. 

For mange familier er dette også en god mulighet til å forberede ens egne barn hvis de skal gå på skole andre steder enn hjemme.

Les mer om vertsfamilieordningen her.